FødevareWatch

Flere udlændinge i fødevarebranchen

I løbet af 2014 steg antallet af udlændinge, som arbejder i fødevarebranchen, med syv pct., og samlet arbejder der nu flere udlændinge i branchen, end der gjorde før finanskrisen, viser nye tal.

Foto: Colourbox

År for år stiger antallet af udlændinge, som har arbejde i fødevarebranchen, og samlet havde 7.638 udlændinge i 2014 arbejde i fødevarebranchen, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering ifølge Fødevareforbundet NNF.

I løbet af det senest opgjorte år steg antallet af udlændinge branchen, som omfatter slagterier, mejerier, fødevareindustrivirksomheder, men ikke butiksbagere- og slagtere, med syv pct., og dermed er der lige så mange udlændinge ansat i fødevare,- drikke- og tobaksindustrien, som der var i 2008, hvor den økonomiske krise først for alvor tog fart.

"Vi har fået et meget mere mobilt arbejdsmarked i Europa. Vi tager ikke højde for om man er fra Tyskland, Polen, Sverige eller Danmark, når man skal ansætte nye medarbejdere. De ansatte arbejder efter samme overenskomst, uanset nationalitet. Det er kvalifikationerne, det handler om," siger Ole Linnet, branchedirektør i DI Fødevarer til NNF.dk.

Af opgørelsen fremgår det, at langt fra alle 7.638 udlændinge har et fuldtidsjob, og omregnet svarer det til 4.760 fuldtidsjob. Alene i Danish Crown var 2.031 timelønnede ansatte i juni udlændinge. Det er ud af en samlet timelønnet arbejdsstyrke på 6.120 medarbejdere, skriver forbundet.

Flere arbejdsulykker hos Danish Crown

Forbund anklager salatproducent for elendige arbejdsvilkår

Fødevarebranchen er hårdest ved kvinderne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier