FødevareWatch

Stort sydafrikansk selskab sælger tabsgivende forretning for 1 dollar

Det største fødevareselskab i Sydafrika har solgt sin aktieandel i en tabsgivende forretning i Nigeria, som man har måttet nedskrive værdien på flere gange i de senere år, for blot en dollar. Samtidig tager man sig af en trecifret milliongæld.

Foto: Colourbox

I 2012 købte Sydafrikas største fødevareaktører, Tiger Brands Ltd., en aktieandel på godt 65 pct. i det nigerianske selskab Dangote Flour Mills, der blandt andet producerer pasta og nudler. Men efter flere markante nedskrivninger på forretningen giver man nu fortabt og sælger andelen igen.

Det skriver Bloomberg.

Hos Tiger Brands er de tilsyneladende glade for bare at komme af med den nigerianske forretning, salgsprisen lyder nemlig på sølle 1 dollar, og sydafrikanerne tager samtidig gæld for i alt 5,6 nigerianske naira (191 mio. kr.) med sig fra det fejlslagne vestafrikanske eventyr.

Herudover vil man afskrive 700 mio. rand (315 mio. kr.) fra lån, som man har givet til Dangote Flour Mills siden aktieopkøbet i 2012.

I det skæve regnskabsår frem til 30.september 2014 faldt det sydafrikanske selskabs indtjening med 22 pct. Det skyldtes to markante nedskrivninger på samlet 954 mio. rand eller omkring 430 mio. kr. på værdien af sin andel i Dangote Flour Mills, samt en andet nigeriansk selskab, Deli Foods. Og ifølge Bloomberg har Tiger Brands for nylig nedskrevet yderligere 1.9 mia. rand på de to selskaber.

Tiger Brands betalte i 2012 1,5 mia. rand i aktieandelen i Dangote Flour Mills.

Resultatet styrtdykker for sydafrikansk fødevarefyrtårn

Kronprinsen skal få danske fødevarer ind i Sydafrika

Sydafrikansk skattegrundlag kan skride efter Sabmiller-salg

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier