
Det kan have store fordele for den danske fødevarebranche, at forskningscentret European Spallation Source (ESS) om nogle år vil stå klar i den sydsvenske universitetsby Lund. Centret vil rumme et gigantisk neutronmikroskop, som kan tage meget præcise billeder og film af materialers atomare struktur, opbygning og interaktion - herunder fødevarer og ingredienser.
”Etableringen af ESS i Øresundsregionen åbner for nye forskningsmæssige muligheder inden for bl. a. fødevare-og ingrediensindustrien og vil blive en vigtig spiller for fremtidig europæisk forskning. ESS vil placere Danmark i den absolutte elite og forventes at tiltrække mellem 2.000 og 4.000 forskere hvert år,” siger konsulent Peder Fode fra DI Fødevarer.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app