FødevareWatch

En milepæl for fødevareforskningen

Et banebrydende mikroskop, som er ved at blive bygget i Lund i Sverige, skal være med til at tiltrække forskere til Øresundsregionen og styrke den i forvejen stærke danske position på det internationale fødevaremarked.

Foto: Coloplast/ PR

Det kan have store fordele for den danske fødevarebranche, at forskningscentret European Spallation Source (ESS) om nogle år vil stå klar i den sydsvenske universitetsby Lund. Centret vil rumme et gigantisk neutronmikroskop, som kan tage meget præcise billeder og film af materialers atomare struktur, opbygning og interaktion - herunder fødevarer og ingredienser.

”Etableringen af ESS i Øresundsregionen åbner for nye forskningsmæssige muligheder inden for bl. a. fødevare-og ingrediensindustrien og vil blive en vigtig spiller for fremtidig europæisk forskning. ESS vil placere Danmark i den absolutte elite og forventes at tiltrække mellem 2.000 og 4.000 forskere hvert år,” siger konsulent Peder Fode fra DI Fødevarer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier