FødevareWatch

Østjysk snackbar hitter i udlandet

Virksomheden Raw Snacks fra Hinnerup har fået del i den rekordstore danske eksport af økologiske fødevarer. Særligt er der kommet hul igennem til Tyskland, Holland og Dubai.

Foto: Presse

Økologiske proteinbarer med nødder og frugt bliver solgt i læssevis fra Hinnerup til udlandet. Den unge, østjyske virksomhed Raw Snacks er med til at sætte ny rekord for dansk eksport af økologi.

I år har virksomheden nemlig for alvor fået hul igennem til Tyskland, Holland og Dubai, siger direktør og grundlægger, Casper Vester.

"Som nystartet virksomhed vil man gerne have salg igennem, og så griber man, hvad der kommer af åbne døre," forklarer han til DR Østjylland.

Sund fastfood vinder frem

Raw Snacks har også fået en fod indenfor i England, Norge, Schweiz og Benelux-landene. Firmaets eksport udgør nu 25 procent af den samlede omsætning.

"Det er noget, vi gerne vil have skarpere strategier for. Jeg tænker, at vores procentsats på eksport kommer til at stige voldsomt," siger Casper Vester.

Det er niende år i træk, at den danske eksport af økologi sætter rekord, da nye tal viser, at Danmark i 2014 eksporterede for godt 1,7 milliarder kroner.

Vi er det land i verden, der har den højeste andel af økologi i det samlede fødevaresalg, fortæller markedschef for eksport hos Økologisk Landsforening, Helene Birk.

"Vi er langt fremme ved at producere økologisk, og vi er rigtig gode til at producere innovativt," siger hun til DR Østjylland.

Økologisk Landsforening forventer, at den danske økoeksport når tre milliarder i 2020.

Økologisk eksport-akademi har hjulpet 111 virksomheder

Danske virksomheder er klar til kræsne japanere

Supermarkeder baner vejen for bedre 7-Eleven-bundlinje

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier