FødevareWatch

Forbund anklager salatproducent for elendige arbejdsvilkår

De færdiglavede salater i danske supermarkeder laves under elendige arbejdsvilkår hos den svenske salatproducent Sun Salater, siger det svenske fagforbund Livs.

Foto: Katinka Hustad/Polfoto

Ifølge det svenske fagforbund Livsmedelsarbetareförbundet (Livs) får de ansatte hos den svenske producent Sun Salater i Malmö ned til 8.000 svenske kroner om måneden i løn for at producere færdiglavede salater, som blandt andet sælges i de danske supermarkeder Coop, Føtex, REMA1000, Netto og Irma.

Talsmanden for Livsmedelsarbetareförbundet, Benny Kolnby, oplyser, at lønnen for arbejdet i virkeligheden burde ligge på omkring 20.000 svenske kroner om måneden set i forhold til branchens overenskomst.

"Ifølge oplysninger fra nogle af de ansatte, så tjener de mellem 8.000-10.000 svenske kroner om måneden (6.500-8.000 danske kroner, red.). Derudover får de ansatte ikke løn for overarbejde, de får ikke løn for den første uges ansættelse, og de skal arbejde om søndagen uden løn," siger Benny Kolnby til det danske fagforbund Fødevareforbundet NNF.

Den adm. direktør for salatproducenten, Amon Chaudri, afviser anklagerne over for NNF: "Vi overholder den svenske lovgivning, så jeg forstår slet ikke hvorfor den svenske fagforening har set sig sure på os. Vi ønsker ikke at have en overenskomst, fordi Livsmedelsarbetareförbundet har en masse urimelige krav. Vi betaler pension, forsikring og en fair løn."

Unge i bagerbutikker mangler kontrakter og sygeløn

Strejke og opsigelser hos Kohberg

Slagteriarbejderne strejker markant mindre

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier