FødevareWatch

Tørke tvinger marcipanpriser op

Tørke i Californien er en årsag til, at marcipanpriserne stiger – også i Danmark.

Foto: POLFOTO

Priserne på marcipan – det gælder blandt andre mærker som Odense Marcipan – er nu dobbelt så høje som for to år siden. Det skrev SØNDAGSAVISEN fredag den 4. december 2015.

For det er to år siden, at 400 gram Odense Marcipan kostede 39,95 kroner. Nu koster en pakke, der indeholder 375 gram, omkring 69,95 kroner, ifølge SØNDAGSAVISEN. Årsagen til prisstigningen er, at der fortsat er tørke i Californien, hvor der bliver produceret en stor mængde mandler.

”Man troede, at 2014 ville være sidste år med tørke, men den er fortsat i år. Og så sker der helt praktisk det, at mandlerne bliver mindre, og udbyttet bliver mindre, og så stiger priserne,” forklarer salgsdirektør hos Odense Marcipan Søren Egesborg i SØNDAGSAVISEN.

Desuden er der ifølge Søren Egesborg en stigende efterspørgsel på mandler, hvilket påvirker prisudviklingen. Derudover er der en stigende dollarkurs.

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier