FødevareWatch

Starbucks ramt af amerikansk coli-krise

Den populære kaffekæde Starbucks har valgt at tilbagekalde en type sandwich på hele amerikanske vestkyst, fordi den kædes sammen med bakterien E. coli.

Den amerikanske kaffekæde Starbucks tilbagekaldte i sidste uge deres panini med kalkun på 1.347 salgssteder.

Tilbagekaldelsen sker, fordi sandwichen er blevet kædet sammen med et E. coli-udbrud, der også har ramt detailkæden Costco Wholesale Corp, skriver Bloomberg News.

Kalkunsandwichen er en del af Starbucks’ Thanksgivningmenu, og den er blevet kaldt tilbage fra salgssteder i Californien, Oregon og Nevada, siger Erin Jane Schaeffer, som er talskvinde for Starbucks.

Starbucks i ny dansk ekspansion

Til Bloomberg News siger hun videre, at ingen andre af kaffekædens produkter er berørt, og man har heller ikke modtaget nogen meldinger om kunder, der skulle være blevet inficeret.

E. coli-udbruddet bliver kædet sammen med ingrediensen selleri, der indgår i tranebærfyldet i sandwichen. Det er den samme ingrediens, som Centers for Disease Control and Prevention har identificeret som årsag til et E. coli-udbrud, der har ramt mindst 19 personer i syv stater.

Starbucks er ikke den eneste amerikanske kæde, der har haft et udbrud af E.coli. Et lignende udbrud har nemlig tidligere ramt den amerikanske restaurantkæde Chipotle Mexican Grill Inc., hvor mindst 45 kunder er blevet inficeret. De amerikanske myndigheder er stadig i gang med at undersøge årsagen til udbruddet.

Coli-krise spreder sig i amerikansk fastfood-kæde

Amerikansk fastfood-kæde rammes af colibakterier

Færre farlige resistente bakterier i kyllingekød

Stort fald i bakterier i dansk kylling

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier