FødevareWatch

Arla har åbnet nyt Unika-center

Det 100 år gamle Troldhede Mejeri er blevet åbnet som såkaldt refinement center i Arla. Meningen er, at mejeriet skal levere flere af de ypperste oste til blandt andet toprestauranter i ind- og udland - og til den brede befolkning.

Foto: ARLA

Troldhede Mejeri, beliggende i det midt-vestjyske mellem Skjern og Herning, har allerede eksisteret i mere end 100 år, men fremover skal det traditionelle mejeri stå for den ypperste udvikling af fremtidens kvalitetsoste i Arla.

Onsdag åbnede Arla på mejeriet et refinement center, det første af sin slags i Danmark, bliver det muligt at producere særlige gourmetskimmeloste på det vestjyske mejeri, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

Troldhede Mejeri har allerede i en årrække dannet rammerne om udviklingen af Arla Unikas oste, der sælges på toprestauranter i ind og udland, og det er den produktion, der får endnu et løft. Centeret består af et særligt område dedikeret til håndlavede skimmeloste, hvor nye produktionsmetoder med anvendelse af røg, øl, vin og dehydrering af skimmelostene bruges så smagen koncentreres og opkvalificeres.

”Jeg tager det som en stor cadeau, at Arla Unika har valgt netop Troldhede Mejeri til den her nicheproduktion. Det er et skulderklap til alle de dygtige mejerister, vi har ansat, at vi nu får mulighed for at medvirke til at eksperimentere med og videreudvikle Unikas sortiment, ” siger mejerichef på Troldhede mejeri, Torben Pradsgaard, om det nye center.

Centeret indeholder også et ostelaboratorium, hvor nye oste skal udvikles. Og så giver centeret mulighed for at producere større mængder af nogle af Arla Unikas oste. Det gør ifølge Arla, at oste, der tidligere var forbeholdt toprestauranter, nu kan sælges til den bredere befolkning.

Unika-produktionen udgør en meget lille del af den samlede produktion på mejeriet. Målet er at producere mellem 150.000-200.000 Unika oste i 2016. Resten af produktionen består af Rosenborg, Castello og Høng varianter - dvs. brie, camembert og blå-/hvidskimmeloste. Her er målet at producere 10.000 ton i 2020, hvoraf 85 procent går til eksport.

Arla åbner egen specialbutik

Torvehallerne vil opruste på detail

Arla laver øl-oste med Mikkeller

De 5 Gaarde klar med stort mejerisats

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier