
Faglærte detailslagtere, delikatessemedarbejdere og eleverer er blevet en mangelvare i de danske supermarkeder, som i de seneste år har sendt langt meget mere personale ud på gulvet blandt kunderne.
Det skriver Dansk Handelsblad.
"Vores opprioritering af slagterområdet har flyttet vores slagtere ud af baglokalet og ind i butikken. Nu har kunderne mulighed for at bruge dem mere som rådgivere, og den prioritering er én af grundene til, at vi har brug for flere faglærte hænder, siger Jon Skålerud, HR Senior Manager i Dansk Supermarked Group, om det arbejde koncernen gør i forhold til Føtex- og Bilka-butikkerne, hvor man har svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft.
Hos konkurrenterne i Dagrofa, er situationen den samme for blandt andet Meny-kædens vedkommende. Ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning er der i august blevet indgået 240 praktikaftaler blandt detailslagtere, hvilket er 31 flere end sidste år.
Slagterbranchen efterlyser en Mette Blomsterberg