FødevareWatch

Nye koncepter skaber mangel på slagtere

I takt med at detailkæderne gør butiksslagterne mere synlige, bliver der brug for flere hænder i baglokalet. Det betyder, at blandt andet Dansk Supermarked mangler hænder.

Foto: Mads Winther

Faglærte detailslagtere, delikatessemedarbejdere og eleverer er blevet en mangelvare i de danske supermarkeder, som i de seneste år har sendt langt meget mere personale ud på gulvet blandt kunderne.

Det skriver Dansk Handelsblad.

"Vores opprioritering af slagterområdet har flyttet vores slagtere ud af baglokalet og ind i butikken. Nu har kunderne mulighed for at bruge dem mere som rådgivere, og den prioritering er én af grundene til, at vi har brug for flere faglærte hænder, siger Jon Skålerud, HR Senior Manager i Dansk Supermarked Group, om det arbejde koncernen gør i forhold til Føtex- og Bilka-butikkerne, hvor man har svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft.

Hos konkurrenterne i Dagrofa, er situationen den samme for blandt andet Meny-kædens vedkommende. Ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning er der i august blevet indgået 240 praktikaftaler blandt detailslagtere, hvilket er 31 flere end sidste år.

Slagterbranchen efterlyser en Mette Blomsterberg

SuperBrugsen satser på nyt convenience-koncept

Nyt Føtex-koncept skal være kæde-laboratorium

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier