Russerne vil ikke spise deres eget kød

Kvalitetskød fra vestlige lande er hvad, russerne vil have. De gider ikke spise de lokale produkter, lyder vurderingen fra Ruslands eget finanskammer.

Ruslands handelsembargo mod vestlige lande har betydet, at russerne er begyndt at spise mindre kød. Befolkningen blev nemlig ikke bare sur, da deres regering med Vlademir Putin i spidsen lukkede for kødimporten, de vil heller ikke spise deres eget lands produkter.

Det skriver fagmediet Globalmeatnews.com.

”Der er risiko for, at der ikke opnås en fuld kompensation for tabet af fødevarer fra importforbuddet mod en række lande,” skriver det russiske finanskammer i en rapport, hvori det udpensles, at det særligt er inden for kød og oste, at tabet ikke vil blive kompenseret med øget forbrug af indlandsprodukter.

”Efter at være blevet vant til højkvalitetsprodukter er de russiske forbrugere tilbageholdende med at købe de russiske alternativer af en lavere kvalitet (…). De russiske forbrugere vil ikke bruge penge på indenlandske produkter, hvis de er af en ringere kvalitet,” uddybes det i rapporten.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Repræsentanter fra de russiske kød- og osteforeninger har kritiseret rapporten, som de mener er misvisende, mens en forbrugerorganisation vurderer, at der kan være elementer af sandheder i den.

Ruslands boykot af vestlige fødevarer omfatter oksekød, svinekød, frugt og grønt-produkter, fjerkræ, fisk, ost, mælk og mejeriprodukter fra EU, USA, Australien, Canada.

Det tilbyder russerne de danske landmænd

Danske Bank: Ruslands mur smadrer ikke dansk fødevareeksport

Rusland på vej med 'evighedsforbud' mod kød fra EU og USA

Russisk landbrug får 33 mia. i støtte

Mulig opblødning på vej mod importforbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også