FødevareWatch

Landsforening ser tocifret øko-vækst frem mod 2020

Økologiske Landsforening forudser fortsat stor vækst for det økologiske salg både på det danske hjemmemarked og til udlandet.

Foto: Casper Dalhoff

Markedet for økologiske fødevarer har været i konstant vækst i mere end 10 år. I samme periode er eksporten af økologiske fødevarer seksdoblet, samtidig med at et rekordstort antal landmænd for nylig har valgt at omlægge til økologi. Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse, hvor de vurderer, at der med afsæt i de senere års udvikling i landbruget og markedet nationalt og globalt er vækstpotentiale nok i økologien til at nå en fordobling af arealet i 2020.

”Afsætningen af dansk økologi vokser med tocifrede vækstrater inden for både detailhandel, foodservice og eksport. Og væksten er robust. Faktisk har det økologiske marked i Danmark ikke oplevet tilbagegang i de 25 år, Ø-mærket har eksisteret. Selv under finanskrisen oplevede vi vækst,” siger Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier