
Markedet for økologiske fødevarer har været i konstant vækst i mere end 10 år. I samme periode er eksporten af økologiske fødevarer seksdoblet, samtidig med at et rekordstort antal landmænd for nylig har valgt at omlægge til økologi. Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse, hvor de vurderer, at der med afsæt i de senere års udvikling i landbruget og markedet nationalt og globalt er vækstpotentiale nok i økologien til at nå en fordobling af arealet i 2020.
”Afsætningen af dansk økologi vokser med tocifrede vækstrater inden for både detailhandel, foodservice og eksport. Og væksten er robust. Faktisk har det økologiske marked i Danmark ikke oplevet tilbagegang i de 25 år, Ø-mærket har eksisteret. Selv under finanskrisen oplevede vi vækst,” siger Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app
Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.
Start et gratis virksomhedsprøveabonnementMere fra FødevareWatch
Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"
Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.