Sløv styrelse får fødevarefirma til at overveje landeflugt

Fødevareselskabet Nordisk Rebalance overvejer at flytte til udlandet for at få godkendt sit fødevareprodukt til medicinske formål. Vi føler os bortdømt af de danske myndigheder, siger direktøren.
Foto: Bente Lindegaard/Polfoto/arkiv
Foto: Bente Lindegaard/Polfoto/arkiv

Nordisk Rebalance, der har udviklet en havrebaseret fødevare, der reducerer symptomerne ved to tarmsygdomme, overvejer nu at rykke teltpælene op af den danske muld og slå sig ned i udlandet.

Det skriver Børsen.

Den opgivende udmelding kommer, efter Nordisk Rebalance i tre år har forsøgt at få Fødevarestyrelsen til at godkende produktet Profermin som en fødevare med særlig medicinsk formål. En godkendelse vil gøre produktet tilskudsberettiget. Og nu skal en godkendelse snart komme, for pengekassen er ved at være tom, fortæller adm. direktør, stifter og medejer af Nordisk Rebalance, Hans Israelsen, der føler sig "bortdømt af de danske myndigheder."

Han overvejer nu mulighederne for at flytte firmaet til udlandet.

"Vi er en lille virksomhed, og vi har da gjort nogle overvejelser i ledelsen, men vi skal også se, om det er praktisk muligt med den finansielle situation, vi står i, for det koster jo," siger Hans Israelsen til Børsen og fortsætter:

"Enden kan blive, at vi forsøger at sælge selskabet til en udenlandsk spiller for at få produktet ud af landet, og det er ikke en usandsynlig ende, fordi det er tydeligt, at det bliver sværere og sværere."

Tidligere har Dansk Industri langet hårdt ud efter de danske myndigheder i sagen.

"Det virker, som om myndighederne er meget tilbageholdende med denne type produkter, og derfor hellere vil finde problemer end at hjælpe virksomheder med at finde ud af, hvordan de her produkter faktisk kan komme til at gøre gavn," har Mette Peetz-Schou, chefkonsulent i DI Fødevarer, tidligere sagt til Børsen.

DI vil have flere medicinske fødevarer

Danish Crown vil forvandle svineblod til stor millionforretning

Sønderjysk chiaproducent sår frø på det tyske marked

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også