FødevareWatch

Tidligere Ilva-ejer er blevet afrikansk svineproducent

Jesper Linde, der tidligere ejede møbelkæden Ilva sammen med sin familie, har nu kastet sig ind i sydafrikansk svineproduktion.

Indtil 2003 ejede familien Linde møbelkæden Ilva, men de valgte at sælge den. Siden har Jesper Linde kastet sig over andre forretningsområder blandt andet svineproduktion i Sydafrika.

Det skriver Børsen.

Jesper Linde er allerede medejer af et slagteri i Sydafrika, der hver uge leverer 500 svin til supermarkedskæden Pick & Pay. Og nu er han i dialog om at investere i Newco Farming, der er en svinefarm med egenproduktion af fodermajs og eget slagteri. Newco Farming skulle gerne inden for fem år at have sat sig på ca. 5 pct. af den sydafrikanske svineproduktion.

Investeringen i Newco Farming er en del af det officielle danske eksportfremstød, der i disse dage er i gang i Sydafrika med blandt andre deltagelse af kronprins Frederik.

Landbrugsindustrialiseringsfonden venter i alt tilsagn fra private fonde og pensionskasser, der kan bringe de samlede investeringer i Sydafrika op på 8-900 mio. kr. Fonden skal administreres af Industrialiseringen for Udviklingslande, IFU, der sammen med Danida selv skyder penge i.

Kronprinsen skal få danske fødevarer ind i Sydafrika

Landbruget kræver opgør med kontrolhelvede

Ticans direktør tror på både vækst og arbejdspladser

Fik du læst alt om den fejlslagne slagterifusion?

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier