FødevareWatch

Ansatte vil sagsøge britisk detailkæde efter hackerskandale

En gruppe af ansatte forbereder en sag mod den britiske detailkæde Morrisons efter, at en tidligere revisor offentliggjorde personlige oplysninger om mere end 100.000 medarbejdere sidste år.

Foto: Presse/Morrisons

Morrisons kan se frem til at blive sagsøgt af omkring 2.000 tidligere og nuværende ansatte, der fik deres personlige oplysninger offentliggjort på nettet efter en større hackerskandale sidste år.

Det var den interne revisor Andrew Skelton, der stod for offentliggørelsen af data om mere end 100.000 af sine kollegaers lønforhold, cpr-numre og bankoplysninger.

Han blev i juli idømt otte års fængsel, mens den britiske detailkæde har brugt omkring to mio. pund på at rette op på skaderne. Men det beløb risikerer formentlig at blive højere, hvis gruppen af sagsøgere trækker det længste strå i retten.

Når arbejdsgivere modtager deres ansatte personlige oplysninger, har de pligt til at beskytte dem"

Nick McAleen, advokat for gruppen af sagsøgere
Gruppen mener blandt andet, at Morrisons har svigtet deres tillid og overtrådt persondataloven ved ikke at passe tilstrækkeligt på deres oplysninger. Det fortæller advokat Nick McAleenan til The Guardian.

"Når arbejdsgivere modtager deres ansatte personlige oplysninger, har de pligt til at beskytte dem," siger han til avisen og fortsætter:

"Det er særligt vigtigt nu, hvor de fleste virksomheder indsamler og bruger den data digitalt, hvilket betyder, at det kan blive tilgået og distribueret relativt let, hvis informationerne ikke bliver beskyttet godt nok."

De nu fængslede Andrew Skelton offentliggjorde sine kollegaers personlige oplysninger efter, at han var blevet afsløret i at bruge hovedkontorets postrum til at handle over netauktionen eBay.

Medarbejderne er blandt andet bange for, at de lækkede bankoplysninger kan være blevet brugt af hackere til at overføre penge fra deres konti, og derfor kræver de nu erstatning af Morrisons.

Kæden har dog ikke tænkt sig at give op uden kamp og afviser, at de ansatte har krav på erstatning, oplyser en talsperson til The Guardian.

'Den hemmelige millionær' køber britisk butikskæde

Morrisons giver kassedamen lønforhøjelse

Britisk detailkæde kan fyre op til 900

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier