Nestlés indiske nuddel-mareridt nærmer sig enden

Fødevarekoncernen har genstartet sin indiske produktion af de populære Maggi-nudler, der har været uden af handlen siden juni, hvor produktet blev beskyldt for at være sundhedsskadeligt.
Foto: Rajesh Kumar Singh/AP Photo/Polfoto
Foto: Rajesh Kumar Singh/AP Photo/Polfoto

Fire måneder efter at Nestlé trak sine Maggi-nudler fra handlen, er den populære snack nu på vej tilbage på hylderne i de indiske supermarkeder.

Financial Times skriver, at koncernen mandag har genstartet produktionen i Punjab, Goa og Karnataka og dermed taget det første skridt mod at tilbageerobre sin position på markedet.

De ellers så populære nudler blev flået af hylderne i juni, da sundhedsmyndighederne nedlagde forbud mod produktet efter, at en række tests angiveligt viste en for høj koncentration af bly. Forbuddet satte samtidig gang i en regulær mediestorm, der blev beskrevet som den største fødevareskandale i Indien i et årti.

Nestlé har gennem hele forløbet fastholdt, at nudlerne ikke er sundhedsskadelige, men måtte ikke desto mindre destruere 350 ton nudler og indkassere et tab på mindst 330 mio. kr. I august fik den schweiziske koncern så oprejsning, da den indiske højesteret omstødte forbuddet.

Det er endnu uvist, hvornår Maggi-nudlerne igen kan købes i butikkerne. Stikprøver fra den nye produktion skal nu testes af sundhedsmyndighederne, inden Nestlé får grønt lys til at sælge nudlerne.

Indisk domstol giver Nestlé medhold i nudel-sag

Indiske eksperter frikender Nestlés nudler

Nestlés indiske forretning ryger i rødt

Ny indisk chef vil genskabe Nestlés omdømme

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også