FødevareWatch

Nestlés indiske nuddel-mareridt nærmer sig enden

Fødevarekoncernen har genstartet sin indiske produktion af de populære Maggi-nudler, der har været uden af handlen siden juni, hvor produktet blev beskyldt for at være sundhedsskadeligt.

Foto: Rajesh Kumar Singh/AP Photo/Polfoto

Fire måneder efter at Nestlé trak sine Maggi-nudler fra handlen, er den populære snack nu på vej tilbage på hylderne i de indiske supermarkeder.

Financial Times skriver, at koncernen mandag har genstartet produktionen i Punjab, Goa og Karnataka og dermed taget det første skridt mod at tilbageerobre sin position på markedet.

De ellers så populære nudler blev flået af hylderne i juni, da sundhedsmyndighederne nedlagde forbud mod produktet efter, at en række tests angiveligt viste en for høj koncentration af bly. Forbuddet satte samtidig gang i en regulær mediestorm, der blev beskrevet som den største fødevareskandale i Indien i et årti.

Nestlé har gennem hele forløbet fastholdt, at nudlerne ikke er sundhedsskadelige, men måtte ikke desto mindre destruere 350 ton nudler og indkassere et tab på mindst 330 mio. kr. I august fik den schweiziske koncern så oprejsning, da den indiske højesteret omstødte forbuddet.

Det er endnu uvist, hvornår Maggi-nudlerne igen kan købes i butikkerne. Stikprøver fra den nye produktion skal nu testes af sundhedsmyndighederne, inden Nestlé får grønt lys til at sælge nudlerne.

Indisk domstol giver Nestlé medhold i nudel-sag

Indiske eksperter frikender Nestlés nudler

Nestlés indiske forretning ryger i rødt

Ny indisk chef vil genskabe Nestlés omdømme

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier