FødevareWatch

Novozymes-aktien steg med 11 procent torsdag

Novozymes-regnskabet for tredje kvartal blev fulgt op af en stor kursstigning på næsten 11 procent.

Foto: Novozymes/ PR

Frygten for et meget svagt tredjekvartalsregnskab fra Novozymes blev torsdag vekslet til lettelse og flotte kursstigninger på fondsbørsen.

Selv om regnskabet i sig selv ikke var prangende, så var det trods alt bedre, end markedet forventede. Det betød, at investorerne sendte aktien op i kurs 307,6, svarende til en stigning for dagen på 10,8 procent.

"Der var nogle derude, som frygtede, at regnskabet kunne have været endnu værre, end det egentlig var. Så der er en form for lettelse i dag," siger Mads Zink, der er chefaktiehandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Det var tiltrængt efter en større nedtur hen over sommeren for Novozymes, der har haft nogle svære måneder siden det forrige regnskab.

Og ser man hen over de seneste måneder, har aktien på trods af torsdagens himmelflugt da også tabt mere end 12 procent af sin værdi. I begyndelsen af august var kursen helt oppe at vende i kurs 360.

Takket være et flot forår har Novozymes-aktionærerne dog hentet en pæn gevinst på næsten 29 procent de seneste 12 måneder.

Dagens kursstigning betød, at Novozymes' samlede kursværdi voksede med knap otte milliarder kroner i løbet af dagen.

Aktien blev sammen med de øvrige danske eliteaktier hjulpet af torsdagens melding fra den europæiske centralbanks topchef Mario Draghi, der varslede yderligere lempelser.

Det var medvirkende til, at C20 Cap-indekset steg med 0,77 procent for dagen og nu hedder 974,69.

Novozymes er stærkt udfordret på sin ambition

Novozymes' indtjening overrasker positivt

Novozymes køber lille amerikansk mikroorganisme-firma

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier