FødevareWatch

Stor fremgang for proteinrige fødevarer

Produkter som chiafrø, stenalderbrødmiks og kokosolie hitter i de danske supermarkeder.

Foto: Peter Klint

En produktgruppe, der for bare fem år siden kun var at finde i de mest velafsorterede specialforretninger, hitter i dag i supermarkederne. Proteinholdige kerner og olier fylder som aldrig før, skriver Politiken.

"Den gruppe fødevarer oplever markant vækst i øjeblikket, og forventningen er, at det vil sprede sig, så totalmarkedet vil vokse fremover," siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop med refererence til nye tal fra Irma, som viser, at chiafrø og produkter med chiafrø i, oplever en vækst i salget på over 300 pct. målt i forhold til sidste år.

Blandt fødevareproducenterne er det blandt andet Urtekram og Original Chia, der mærker væksten. Hos førstnævnte er salget af kokosolie og stenalderbrødmiks vokset med over 200 pct. i forhold til sidste år, skriver Politiken.

Britisk vegetarselskab solgt i milliardhandel

EU skal vælge mellem orme og biller som måltid

Sådan kan fødevareproduktionen udvikle sig de næste ti år 

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier