Ugen på FødevareWatch: Danish Crown og Dagrofa i centrum

Uge 40 var en begivenhedsrig uge i fødevarebranchen, og den bød på direktørskifte i Danish Crown og Dagrofas frasalg af Foodservice Danmark. Læs også om SKI, der afviste at tage millionaftaler fra små grossister.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto/Arkiv
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto/Arkiv

Direktørskifte i Danish Crown

Efter 27 år i svinesektoren takkede Kjeld Johannesen af som direktør i Danish Crown. FødevareWatch talte med den afgående direktør, der nu ser frem til at have mere tid til at komme på stadion i Aalborg. Læs også, hvad Danish Crowns nye direktør, Jais Valeur, der har en fortid som direktør i Arla, har af visioner for koncernen, samt bestyrelsesformand i koncernen, Erik Bredholts, tanker om direktørskiftet.

Kjeld Johannesen: Nu bliver der tid til AaB's midtuge-kampe

Danish Crowns nye direktør: "Jeg har aldrig været bange for en udfordring"

Bestyrelsesformand: Underlig fornemmelse uden Kjeld

Portræt: "Lille Kjeld" blev en af de største

Dagrofa sælger foodservice fra

Dagrofa vil går benhårdt efter detail og sælger blandt andet Foodservice Danmark fra. På samme tid træder direktøren af selvsamme, Henrik Clausen, ud af Dagrofas koncernledelse. FødevareWatch har talt med koncernchef i Dagrofa, Per Thau, om det øgede fokus på detailområdet, og hvad det har af betydning fremover.

Dagrofa sælger foodservice - direktør forlader koncernledelse

Dagrofa overvejer ny købmandsstruktur

SKI afviser at forhindre små grossister i millionaftaler

Læs også historien om Statens- og Kommunernes Indkøbscentral (SKI), der afviser, at det forhindrer små grossister i at byde ind på et nyt fødevareudbud, når beløbet er på 580 mio. kr. SKI har tidligere fået hård kritik af FødevareDanmark for kun at ville handle med totalleverandører i et nyt udbud af fødevarer. Læs brancheorganisationens kritik af indkøbscentralen.

SKI afviser at tage million-aftaler fra små grossister

Nyt millionudbud møder hård kritik: 'Det skriger til himlen'

Læs også:

Vivino gør klar til at hente nye millioner i udlandet

Bundlinjen vokser hos sønderjyske pølsefamilier

Geia Food har succes hos norske detailkæder

Udenrigsminister præsenterer eksportprogram: "Det er flødeskummet på kagen"

Danske Bank: Fødevarebranchen skal op med humøret

Danske Teedawn vil sælge letøl for 50 mio

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg