FødevareWatch

Ugen på FødevareWatch: Danish Crown og Dagrofa i centrum

Uge 40 var en begivenhedsrig uge i fødevarebranchen, og den bød på direktørskifte i Danish Crown og Dagrofas frasalg af Foodservice Danmark. Læs også om SKI, der afviste at tage millionaftaler fra små grossister.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto/Arkiv

Direktørskifte i Danish Crown

Efter 27 år i svinesektoren takkede Kjeld Johannesen af som direktør i Danish Crown. FødevareWatch talte med den afgående direktør, der nu ser frem til at have mere tid til at komme på stadion i Aalborg. Læs også, hvad Danish Crowns nye direktør, Jais Valeur, der har en fortid som direktør i Arla, har af visioner for koncernen, samt bestyrelsesformand i koncernen, Erik Bredholts, tanker om direktørskiftet.

Kjeld Johannesen: Nu bliver der tid til AaB's midtuge-kampe

Danish Crowns nye direktør: "Jeg har aldrig været bange for en udfordring"

Bestyrelsesformand: Underlig fornemmelse uden Kjeld

Portræt: "Lille Kjeld" blev en af de største

Dagrofa sælger foodservice fra

Dagrofa vil går benhårdt efter detail og sælger blandt andet Foodservice Danmark fra. På samme tid træder direktøren af selvsamme, Henrik Clausen, ud af Dagrofas koncernledelse. FødevareWatch har talt med koncernchef i Dagrofa, Per Thau, om det øgede fokus på detailområdet, og hvad det har af betydning fremover.

Dagrofa sælger foodservice - direktør forlader koncernledelse

Dagrofa overvejer ny købmandsstruktur

SKI afviser at forhindre små grossister i millionaftaler

Læs også historien om Statens- og Kommunernes Indkøbscentral (SKI), der afviser, at det forhindrer små grossister i at byde ind på et nyt fødevareudbud, når beløbet er på 580 mio. kr. SKI har tidligere fået hård kritik af FødevareDanmark for kun at ville handle med totalleverandører i et nyt udbud af fødevarer. Læs brancheorganisationens kritik af indkøbscentralen.

SKI afviser at tage million-aftaler fra små grossister

Nyt millionudbud møder hård kritik: 'Det skriger til himlen'

Læs også:

Vivino gør klar til at hente nye millioner i udlandet

Bundlinjen vokser hos sønderjyske pølsefamilier

Geia Food har succes hos norske detailkæder

Udenrigsminister præsenterer eksportprogram: "Det er flødeskummet på kagen"

Danske Bank: Fødevarebranchen skal op med humøret

Danske Teedawn vil sælge letøl for 50 mio

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier