Britisk vegetarselskab solgt i milliardhandel

Quorn Foods bliver overtaget af en filippinsk fødevarekoncern en handel, der løber op flere milliarder kroner.
Quorn-produkterne er meget protein- og fiberholdige og er derfor et godt alternativ til kød for vegetarer og andre sundhedsbevidste forbrugere. Produkterne sælges både som frostvarer og som halvfabrikata. | Foto: Maria Fonfara/POLFOTO/arkiv
Quorn-produkterne er meget protein- og fiberholdige og er derfor et godt alternativ til kød for vegetarer og andre sundhedsbevidste forbrugere. Produkterne sælges både som frostvarer og som halvfabrikata. | Foto: Maria Fonfara/POLFOTO/arkiv

Det britiske vegetarselskab, Quorn Foods, er blevet købt af filippinske Monde Nissin i en handel til 550 mio. pund – eller hvad der svarer til cirka 5,5 mia. danske kroner.

Det skriver de to selskaber i en pressemeddelelse onsdag, hvor de oplyser, at handlen forventes at gå endeligt igennem ved udgangen af oktober.

Quorn, der står bag et populær køderstatningsprodukt, blev tidligere på måneden kædet sammen med Nomad Foods, men nu kommer selskabet i stedet på fillipinske hænder. Opkøbet er Monde Nissins tredje i år og er en del af koncernens strategi om at blive mere international.

"Quorn repræsenterer et nyt og vigtigt ben i vores portefølje. Vi er begejstrede over vækstpotentiale i det internationale marked for køderstatning, der passer perfekt til vores strategi," udtaler adm. direktør i Monde Nissin Henry Soesanto.

Quorn Foods lancerede sin køderstatning i 1985, og produktet består hovedsagligt består af svampeprotein. Det sælges i en lang række lande, herunder også Danmark, men hovedmarkederne er Storbritannien og USA.

Quorn-produkterne er meget protein- og fiberholdige og er derfor et godt alternativ til kød for vegetarer og andre sundhedsbevidste forbrugere. Produkterne sælges både som frostvarer og som halvfabrikata.

Virksomheden har siden 2011 været ejet af det britiske investeringselskab Exponent Private Equity. Ifølge branchemediet Just-Food tiltrak Quorn også interesse fra Danone, McCerry Group og en række andre fødevareselskaber.

Vegetar-kæmpe udbydes i millardauktion

Arla går efter patent på mælke-tofu

Orkla køber vegansk producent i Sverige

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg