FødevareWatch

Britisk vegetarselskab solgt i milliardhandel

Quorn Foods bliver overtaget af en filippinsk fødevarekoncern en handel, der løber op flere milliarder kroner.

Quorn-produkterne er meget protein- og fiberholdige og er derfor et godt alternativ til kød for vegetarer og andre sundhedsbevidste forbrugere. Produkterne sælges både som frostvarer og som halvfabrikata. | Foto: Maria Fonfara/POLFOTO/arkiv

Det britiske vegetarselskab, Quorn Foods, er blevet købt af filippinske Monde Nissin i en handel til 550 mio. pund – eller hvad der svarer til cirka 5,5 mia. danske kroner.

Det skriver de to selskaber i en pressemeddelelse onsdag, hvor de oplyser, at handlen forventes at gå endeligt igennem ved udgangen af oktober.

Quorn, der står bag et populær køderstatningsprodukt, blev tidligere på måneden kædet sammen med Nomad Foods, men nu kommer selskabet i stedet på fillipinske hænder. Opkøbet er Monde Nissins tredje i år og er en del af koncernens strategi om at blive mere international.

"Quorn repræsenterer et nyt og vigtigt ben i vores portefølje. Vi er begejstrede over vækstpotentiale i det internationale marked for køderstatning, der passer perfekt til vores strategi," udtaler adm. direktør i Monde Nissin Henry Soesanto.

Quorn Foods lancerede sin køderstatning i 1985, og produktet består hovedsagligt består af svampeprotein. Det sælges i en lang række lande, herunder også Danmark, men hovedmarkederne er Storbritannien og USA.

Quorn-produkterne er meget protein- og fiberholdige og er derfor et godt alternativ til kød for vegetarer og andre sundhedsbevidste forbrugere. Produkterne sælges både som frostvarer og som halvfabrikata.

Virksomheden har siden 2011 været ejet af det britiske investeringselskab Exponent Private Equity. Ifølge branchemediet Just-Food tiltrak Quorn også interesse fra Danone, McCerry Group og en række andre fødevareselskaber.

Vegetar-kæmpe udbydes i millardauktion

Arla går efter patent på mælke-tofu

Orkla køber vegansk producent i Sverige

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier