FødevareWatch

Chr. Hansen var septembers bedste investering

Aktionærerne i ingrediensselskabet Chr. Hansen ser onsdag middag ud til at være de aktionærer, der kommer bedst ud af september.

Aktionærerne i ingrediensselskabet Chr. Hansen ser onsdag middag ud til at være de aktionærer, der kommer bedst ud af september.

Selskabets aktie er foreløbig steget med 9 pct. i september, og det svarer til en kursgevinst på næsten 4 mia. kr. til selskabets aktionærer.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i september, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

"Vi har en situation, hvor frygten for en vækstopbremsning i Kina generelt afstedkommer en negativ og urolig stemning på aktiemarkederne.

Det er ikke mindst i den situation, at Chr. Hansen kan skille sig positivt ud, fordi det er et indtjeningsstabilt selskab, der kan tilbydeinvestorerne den sikre havn, som tydeligvis er efterspurgt lige nu," siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

C20-indekset ser ud til at komme igennem september med et samlet fald på godt 2 pct., og i tre selskaber er der tale om tocifrede procentuelle kursfald siden månedens begyndelse.

Hårdest går det ud over TDC, der onsdag middag er nede med 17,6 pct. og dermed indtager bundplaceringen i C20-indekset.

"Den væsentligste forklaring på kursfaldet er den mislykkede fusion af Telia og Telenor, som blev stoppet af konkurrencemyndighederne, og som betyder, at den benhårde priskonkurrence på telemarkedet ser ud til at fortsætte og presse TDC's indtjening," siger Mikkel Duus-Hansen.

Ni af de i alt 19 selskaber i C20-indekset ser ud til at slutte måneden af på et lavere kursniveau, end da måneden begyndte.

Selv om frygten for en vækstopbremsning stadig præger stemningen på markederne, så vurderer Mikkel Duus-Hansen, at den aktuelle vækstfrygt er overdrevet.

Han forventer, at investorernes jagt på afkast på tre til seks måneders sigt igen vil presse aktiekurserne op.

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier