FødevareWatch

Kødkæmpe scorer kassen på brasilianske kvaler

Verdens største kødproducent, brasilianske JBS SA, tjener styrtende på hjemlandets store valutaproblemer.

Foto: JBS/PR

Mens Brasilien generelt har været hårdt ramt af en global nedgang i priserne på flere råvarer, og landets valuta er raslet ned i forhold til den amerikanske dollar, så er der et selskab, som nyder utrolig godt af den brasilianske nedtur.

Det skriver Bloomberg.

Den brasilianske real er faldet med 35 pct. i værdien set i forhold til dollaren, og verdens største kødproducent, Sao Paolo-baserede JBS SA, står til at tjene et tocifret milliardbeløb på den baggrund, skriver nyhedsbureauet.

Den schweiziske bank Credit Suisse estimerer således, at JBS vil tjene hele 15 mia. real (24 mia. kr.) på valutaafdækningspositioner i år. Det skyldes, at selskabets risk-management-afdeling har oparbejdet, hvad der beskrives som ”en af de største valutaafdækningspositioner for et ikke-finansielt selskab i landet”.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Den enorme gevinst, som valutapositionen forventes at give selskabet, betyder også, at de seks medarbejdere, som udgør selskabets risk-management-afdeling, står for en større indtjening end den samlede arbejdsstyrke i selskabets kerneforretning inden for produktion af kød, som er på hele 215.000 medarbejder.

Det er også grunden til, at selskabet ifølge Bloomberg er blevet kendt som ”hedgefonden, der sælger kød”.

JBS-direktør: Opkøb er i vores DNA

Verdens største kødkoncern ændrer struktur

JBS køber op for 10 mia kr

Verdens største kødkoncern fordobler bundlinjen

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier