Morrisons giver kassedamen lønforhøjelse

Den britiske detailkæde hæver mindstelønnen for 90.000 butiksansatte fra marts næste år.
Foto: Presse/Morrisons
Foto: Presse/Morrisons

Morrisons' medarbejdere kan se frem til en klækkelig lønforhøjelse næste år.

The Guardian skriver, at den britiske detailkæde planlægger at hæve mindstelønnen for sine butiksansatte fra 6,83 pund til 8,20 pund i timen – eller hvad der svarer til en lønforhøjelse på godt 20 procent.

Den nye hyre gælder alle typer af butiksansatte og kommer cirka 90.000 medarbejdere til gode. Det er samtidig et pund højere end finansminister George Osbornes aktuelle forslag til en britisk mindsteløn.

Lønpakken koster detailkæden cirka 40 mio. pund og skal nu vedtages af medlemmerne af de butiksansattes fagforening Usdaw. Bliver den stem igennem, træder lønforhøjelse i kraft i marts næste år.

Med sin bonus til de ansatte følger Morrisons i kølvandet på en af sine konkurrenter. Tidligere på måneden hævede Lidl således sin mindsteløn til 8,20 pund i timen for 9.000, skriver The Guardian.

Flere analytikere vurderer desuden over for avisen, at lønforhøjelse kan være et forsøg på at lette humøret i detailkæde, der for nylig meddelte, at den er nødsaget til at fyre op til 900 medarbejdere som følge af den hårde konkurrence fra blandt andre Aldi og Lidl.

Britisk detailkæde kan fyre op til 900

'Den hemmelige millionær' køber britisk butikskæde

Lidl vil have fingre i arabiske prinser og oligarker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også