FødevareWatch

Nordjysk kiksegrossist vil vokse i Tyskland

Den nordjyske kikse- og kagegrossist Nordthy A/S har et lunt øje til det tyske marked som stedet, hvor man vil hente den fremtidige vækst.

Efter i næsten 50 år at have solgt kiks og kager under eget mærke til det danske, nordtyske, grønlandske og færøske marked, vil Nordthy A/S, der tidligere har heddet Nordthy Biscuit, nu længere syd på.

Årsagen til de nye ambitioner om yderligere vækst kommer efter en periode, hvor salget alene i Danmark er vokset med hele 25 pct. om året.

"Vi ønsker fortsat at udvikle forretningen i Danmark, men en af vores helt store målsætninger er at øge vores eksport og udvide til det tyske marked. Tyskland er interessant, fordi det er et marked i vækst, og fordi de ser et stort potentiale i vores varer. Ved at starte op med eksport til Tyskland regner vi på sigt med at kunne vækste med 20 procent," udtaler salgschef i Nordthy A/S Hans Peter Skjødt i en meddelelse fra Nordjysk FødevareErhverv.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Det har længe været et ønske, at man Nordthy A/S ville bygge et ekstra ben på forretningen, og gennem et samarbejde med Nordjysk FødevareErhverv har man blandt andet udviklet et nyt varesortiment, der er tilpasset det tyske marked. Sortimentet indeholder flere danske og skandinaviske varer og fleksible produktkoncepter, som kan sammensættes efter detailbutikkernes specifikke ønsker.

Netop den slags videnkan give virksomhederne et forspring, når de starter op på et nyt marked, mener direktør i Nordjysk FødevareErhverv Hans Henrik Bruhn:

"Det er afgørende, at en virksomhed som Nordthy får åbnet de rigtige døre fra start og får slået på de parametre, som detailkædernes indkøbere har størst fokus på. Det gør, at man bedre kan differentiere sig og derigennem har bedre mulighed for at udnytte sit potentiale, siger han i meddelelsen.

Nordthy har hovedkontor i Thisted i Nordjylland og beskæftiger mellem 25-50 medarbejdere alt afhængig af sæson. Virksomheden sælger foruden kiks og kager også konfekture, dressinger mv.

Snack-firma lukker ned og investerer

Klar opskrift skal sikre Karen Volf i presset småkagemarked

Mondelez opsluger allergivenlig snack-producent

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier