FødevareWatch

USA vil halvere sit madspild

Omkring 40 pct. af alle producerede fødevarer i USA stryger i dag direkte i skraldespanden, men det vil den amerikanske regering med langsigtet målsætning nu lave om på.

Foto: POLFOTO

Hvert år sender amerikanerne mad for milliarder i retning af skraldespanden, men det skal der nu laves om på, skriver hjemmesiden Thinkprogress.org.

Onsdag annoncerede U.S. Department of Agriculture and the Environmental Protection Agency, det amerikanske landbrugsministerium og miljøbeskyttelsesagenturet, at man har lavet en decideret målsætning for at nedbringe amerikanernes madspild.

I år 2030 skal madspildet være halveret i forhold til i dag

"USA har den mest produktive og omfangsrige fødevareforsyning på jorden, men for meget af maden går til spilde," lød det fra landbrugsminister Tom Vilsack i forbindelse med annonceringen.

"En gennemsnitlig familie på fire levner hvert år mere end to millioner kalorier, svarende til næsten 1.500 dollars værd. Vores nye reduktionsmål demonstrerer det amerikanske lederskab på globalt niveau, når det handler om at skaffe sunde fødevarer til de mennesker, der har brug for det, beskytte vores naturligt forekommende ressourcer, nedbringe miljøforurening samt fremme nytænkningen inden for reduktionen af fødevarespild og affald," lød det videre fra landbrugsministeren.

Mens det ifølge Thinkprogress.org er 40 pct. af den producerede fødevaremængde, som årligt smides ud, hævder organisationen NRDC, at omkring 25 pct. af de fødevarer, som amerikanerne køber, stryger i skraldespanden.

Nye madvaner får emballageindustrien op i fart

Singlekød er supermarkedets nyeste våben

Franske supermarkeder skriver under på madspildspagt

Rapport: Europas madspild er af den gode slags

Coop sparer millioner på kamp mod madspild

Nestlé til kamp mod madspild

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier