FødevareWatch

Minister: Ny statsstøtte kan ødelægge konkurrencen

Miljø-og fødevareminister Eva Kjer Hansen frygter, at ny statsstøtte til landbruget vil skævvride markedet.

Foto: Brian Karmark/Jyllands-Posten

Tirsdag fremlagde EU-kommissionen et udspil, der vil give danske landmænd andel i 83 mio. kr. fra krisepakken på i alt 3,7 mia. kr. Men med i den samlede pakke opstår også muligheden for at give øget national statsstøtte i de enkelte medlemslande, hvilket, ifølge miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), kan give en skævvridning af landbrugsmarkedet.  

Det skriver Børsen.

"Det har jeg talt stærkt imod i dag, fordi jeg synes, at det er der, man går ud over at holde det inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik, og hvor vi i virkeligheden kan tale om, at så bliver det ulige vilkår," siger Eva Kjer Hansen til avisen.

Hun mener, den nye statsstøtte kan ødelægge konkurrencen i erhvervet og frygter, at landbruget fremover skal konkurrere på den enkelte stats lyst til at åbne statskassen.

Tirsdag sagde Eva Kjer Hansen til Information, at der er meget stor fleksibilitet i, hvordan de 83 mio. kr. fra krisepakken kan anvendes, men at den samlede støttepakke fra EU ikke virker særlig stor, når pengene skal fordeles ud på 28 medlemslande.

"Det rækker ikke særlig langt, når man tænker på, at vi har landmænd, der står med gæld for både 50 og 100 millioner kroner. Det viser bare, hvor vanskeligt det er at gøre noget, der for alvor rykker i denne krisesituation for landmændene," sagde hun til avisen.

EU på vej med 83 mio. kr. til danske landmænd

Eva Kjer er skuffet over EU's hjælpepakke

Hækkerup vil have krisepakke til landbruget

Krisepakke på vej til landbruget

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier