FødevareWatch

Trendy japansk whisky sætter gang i små producenter

Japansk whisky er blevet så eftertragtet, at der stort set ikke længere findes årgangswhiskyer fra de store producenter på markedet. Det betyder, at flere små japanske destillerier nu også indtager det vestlige marked.

Foto: Eric Risberg/AP/POLFOTO/arkiv

Folk fra vesten er begyndt at drikke store mængder japansk whisky.  Efterspørgslen har været støt stigende, siden kritikeren Jim Murray i november 2014 udnævnte singlemalt fra whiskyfabrikanten Yamazaki til "den bedste i verden". Det skriver Børsen.

Vindirektør i Union Square Wines & Spirits Jesse Salazar står nu i et dilemma; Kunderne ønsker japansk whisky, men han kan ikke skaffe de nye whiskyflasker.

"Vi prøvede at indgive en ordre på japansk whisky," siger Jesse Salazar til Børsen. Dog fortæller han, at det var umuligt.

For at kunne følge med udviklingen og efterkomme forbrugernes ønsker er de store whiskyfabrikanter nu nødt til at tilpasse sig for ikke helt at udgå for whisky. Dette gælder eksempelvis Beam Suntory og Nikka, der er i gang med at trække nogle årgangswhiskyer tilbage fra markedet. I stedet skal de udskiftes med nogle aftapninger, der ikke er fra nogle konkrete årgange, men som hurtigere kan komme ud på markedet.

Whisky-produktion udfordres af mangel på tønder

Whisky sætter verdensrekord: 785.000 kr. for en flaske

Japansk spirituskæmpes bundlinje falder trods solid salgsvækst

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier