Vegetar-kæmpe udbydes i millardauktion

Den britiske producent af det populære køderstatningsprodukt Quorn er blevet sat til salg og menes at kunne blive solgt for mere end 5 mia. kr. Flere store selskaber meldes interesserede.
Foto: Maria Fonfara/POLFOTO/arkiv
Foto: Maria Fonfara/POLFOTO/arkiv

Ejerne af det britiske fødevareselskab Quorn Foods har sat selskabet til salg, og det menes at kunne indbringe mere end 500 mio. pund (5,13 mia. kr.). Det skriver flere britiske medier.

Brandet Quorn Foods blev introduceret i 1985 og er et køderstatningsprodukt, der hovedsagligt består af såkaldt mykoprotein også kendt som svampeprotein. Det sælges i en lang række lande, herunder også Danmark, men hovedmarkederne for selskabet er Storbritannien og USA.

Quorn-produkterne er meget protein- og fiberholdige og derfor et godt alternativ til kød for vegetarer og andre sundhedsbevidste forbrugere. Produkterne sælges både som frostvarer og som halvfabrikata, såsom fars.

Ifølge The Sunday Telegraph står det ambitiøse selskab Nomad Foods, der i løbet af kort tid har opslugt både Iglo Foods og Findus’ forretning i Nordeuropa, forrest i køen til at sikre sig Quorn Foods.

De to folk bag Nomad Foods, som gik fra investeringsselskab til egentlig fødevarevirksomhed og blev børsnoteret i London i år, Martin Franklin og Noam Gottesman, er tilsyneladende ikke færdig med at købe frostvareselskaber op.

Men Nomad får ifølge avisen kamp til stregen af den britiske chips-producent McCain, mens også selskaber som amerikanske Whitewave Foods og Pinnacle, samt thailandske Charoen Pokphand Foods, nævnes som bejlere.

Findus-ejer kigger på nye opkøb

Findus i Norden sælges i milliardhandel

Europas største frostvareselskab solgt i milliardhandel

Franske fagforeninger kan forpurre Findus-fusion

Orkla køber vegansk producent i Sverige

Arla går efter patent på mælke-tofu

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også