FødevareWatch

Professor til Eva Kjer: Sikkerheden kan sagtens forbedres

Professor fra Københavns Universitet er enig med Eva Kjer Hansen i, at der altid vil være smitterisici ved håndtering af fødevarer. Dog mener han ikke, diskussionen bør gå på, om listeriaudbrud kan mindskes eller ej. I stedes bør der fokuseres på, hvor der kan ske forbedringer.

Foto: Colourbox

I kølvandet på de listeriaudbrud, der har kostet flere danskere livet, sagde miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, i et interview med FødevareWatch, at hun mente, at fødevareindustrien og myndighederne har håndteret sagerne efter bogen. Hun afviste ved samme lejlighed, at øget kontrol af fødevarevirksomhederne og en anden håndtering fra myndighedernes side kan eliminere forekomsten af listeriabakterier herhjemme.

”Vi vil aldrig helt kunne undgå, at der kommer tilfælde, hvor der vil være forekomster af listeria-bakterien. Hvor meget vi end vil, kan vi ikke bare beslutte at afskaffe den,” sagde ministeren til FødevareWatch i august i år.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier