Stor belgisk slagterifusion på vej

Mens Danish Crown og Tican venter på at få lov at slå pjalterne sammen, kan fusionen mellem to af Belgiens største svinekødsproducenter allerede i næste uge blive en realitet.
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Det er ikke kun i Danmark at svinekødsmarkedet står overfor en konsolidering. To af Belgiens største slagteriselskaber annoncerede tidligere på året, at man ville slå pjalterne sammen.

Og de to selskaber, Westvlees og Covalis, har nu løftet lidt af sløret for ambitionerne for det nye selskab, Belgian Pork Group, som kan blive godkendt af landets konkurrencemyndigheder i næste uge.

Det skriver Global Meat News.

Bliver fusionen godkendt, vil Belgian Pork Group have 6 slagterier og fabrikker i landet og adgang til alle de vigtigste eksportruter, skriver mediet.

”Denne fusion vil give os en enorm række af muligheder og åbne det globale eksportmarked. Størrelsen af et selskab er vigtig, når man eksporterer, og Belgian Pork Group vil give os den rette volumen og hjælpe vores eksport til nye markeder som Kina,” siger Westvlees’ adm. direktør, Jos Claeys, til Global Meat News.

Ifølge direktøren er koncernens ambitiøse plan at gøre belgisk svinekød ligeså populært som landets andre nationale ikoner såsom vafler, chokolade og Tintin-tegneserier. Tal fra den belgiske brancheorganisation, Belgian Meat Office, viser da også, at produktionen af svinekød i landet er steget 10 pct. på 10 år, mens eksporten af svinekød er steget fra 670.000 ton i 2005 til 814.000 ton i 2014.

Det familieejede Westvlees har eksisteret i 50 år og slagter årligt omkring 2 millioner svin, mens Covalis slagter 2,2 millioner svin årligt ved sine to slagterier. Dermed kan de to selskaber nå op på en samlet kapacitet på 4,2 millioner svin årligt.

Der er altså stadig et stykke vej op til den danske slagterifusion mellem Danish Crown og Tican, som kan skabe et selskab med en årlig kapacitet på næsten 24 millioner slagtninger.

Danish Crown-fusion skaber verdens tredjestørste slagteri

Analyse: Slagteri-gigant vil tabe markedsandele efter fusion

EU: Slagterifusion kan påvirke dansk konkurrence

Slagterifusion vedtaget

"Lille Kjeld" løb med det hele

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også