FødevareWatch

Tysk fødevareeksport til Kina steg markant i første halvår

Tyskland har hævet eksporten af fødevarer til Kina med næsten 50 pct. i årets første halvår, selvom den generelle eksport til det asiatiske land stort set ikke har rykket sig.

Foto: Colourbox

Mens den generelle eksport af varer fra Tyskland til Kina ikke har udviklet sig synderligt i årets første seks måneder, så har det været et yderst stærkt halvår for de tyske fødevare- og drikkevareselskaber på det område.

Det skriver Reuters.

Ifølge den tyske organisation for fødevare- og drikkevareindustrien, Die Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE), steg sektorens eksport til Kina således med hele 47 pct. til 604 mio. euro (4,5 mia. kr.) i første halvår af 2015.

Den stigning er blevet sikret til trods for, at den kinesiske økonomi generelt er røget ind i en udmatning og Tysklands samlede eksport af varer til landet kun steg med et enkelt procentpoint i samme periode.

Ifølge det tyske handelsorgan Germany Trade and Invest (GTAI) skal forklaringen findes i de kinesiske forbrugeres mistro til lokalt producerede fødevarer i kølvandet på flere fødevarerelaterede skandaler i landet.

Det er især mejeriprodukter, som efterspørges i landet, siger en repræsentant for GTAI til Reuters og tilføjer, at de tyske produkter er billigere i Kina end mejerivarer fra New Zealand og Australien.

Analytiker: Dansk fødevareeksport fint fra start

Dansk fødevareindustri kan drage nytte af 'århundredets El Niño'

Kineserne er vilde med danske grisetæer

Europæiske svineproducenter vinder slaget om Kina

EU’s fødevareeksport hæmmet af Rusland

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier