Tysk fødevareeksport til Kina steg markant i første halvår

Tyskland har hævet eksporten af fødevarer til Kina med næsten 50 pct. i årets første halvår, selvom den generelle eksport til det asiatiske land stort set ikke har rykket sig.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Mens den generelle eksport af varer fra Tyskland til Kina ikke har udviklet sig synderligt i årets første seks måneder, så har det været et yderst stærkt halvår for de tyske fødevare- og drikkevareselskaber på det område.

Det skriver Reuters.

Ifølge den tyske organisation for fødevare- og drikkevareindustrien, Die Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE), steg sektorens eksport til Kina således med hele 47 pct. til 604 mio. euro (4,5 mia. kr.) i første halvår af 2015.

Den stigning er blevet sikret til trods for, at den kinesiske økonomi generelt er røget ind i en udmatning og Tysklands samlede eksport af varer til landet kun steg med et enkelt procentpoint i samme periode.

Ifølge det tyske handelsorgan Germany Trade and Invest (GTAI) skal forklaringen findes i de kinesiske forbrugeres mistro til lokalt producerede fødevarer i kølvandet på flere fødevarerelaterede skandaler i landet.

Det er især mejeriprodukter, som efterspørges i landet, siger en repræsentant for GTAI til Reuters og tilføjer, at de tyske produkter er billigere i Kina end mejerivarer fra New Zealand og Australien.

Analytiker: Dansk fødevareeksport fint fra start

Dansk fødevareindustri kan drage nytte af 'århundredets El Niño'

Kineserne er vilde med danske grisetæer

Europæiske svineproducenter vinder slaget om Kina

EU’s fødevareeksport hæmmet af Rusland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også