FødevareWatch

LA og DF uenige om indfasning af landbrugspakke

Liberal Alliance appellerer til regeringen om en forhandling i nærmeste fremtid og hurtig indfasning af randzoner og reducerede gødskningsnormer. Dansk Folkeparti er uenig og advarer mod en forhastet proces.

Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er ikke enige om den forestående forhandling af regeringens fødevare- og landbrugspakke. Mens Dansk Folkeparti advarer mod at forhaste sig, ser Liberal Alliance, at randzonerne skal afskaffes med det samme, og at den gradvise udfasning af reducerede gødskningsnormer skal speedes op.

Det skriver Altinget.dk.

“Denne her elastik med, at det skal foregå hen over nogle år, synes vi ikke er acceptabel. Vi ønsker, at man kan gødske efter ligevægtsprincippet fra nu af,” siger landbrugs- og fødevareordfører Mette Bock (LA) til Altinget.dk.

I det oprindelige beslutningsforslag lagde Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti op til en udfasning af reducerede gødskningsnormer over tre år. Formand for miljø- og fødevareudvalget René Christensen (DF) siger til Altinget.dk, at partiet ønsker at holde fast i en trappemodel. Ifølge ham skal der, samtidigt med at der bliver givet mere kvælstof, også kunne foretages en monitorering af natur og miljø for at følge, hvilken påvirkning det får.

Ifølge Mette Bock er uenigheden et eksempel på, at regeringen ikke kan gå til den røde fløj for at hente sit flertal og bliver nødt til at have Liberal Alliance med. Men hun påpeger, at partiet ikke vil gå på kompromis og står fast på sine krav.

Ny minister vil fjerne en række miljøkrav til landmænd

Regeringen varsler brud med landbrugspolitikken

Bryllup mellem miljø- og fødevareministeriet kan koste fokus på økologi

Det vil regeringen på fødevareområdet

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier