FødevareWatch

Usmeltelige is er på trapperne

Inden for de næste tre år er en gruppe forskere klar med en is, der ikke smelter.

Foto: Niels Christensen

Du kender det godt. Man står der med vaflen i hånden og snakker lystigt, men så pludselig begynder ens fingre at blive smurt ind i smeltende is, der løber ned over hænderne, fordi man ikke tids nok har fået spist tilstrækkeligt.

Men fortvivl ikke, isspiser. Om tre år kan det nemlig være slut med is, der smelter, skriver Daily Telegraph. Den usmeltende is er resultatet af et samarbejdsstudie mellem universiteterne i Edinburg og Dundee. Ved hjælp af en særlig slags naturlige proteiner, der binder luft, fedt og is bedre sammen, vil man om få år kunne producere is, der næsten ikke smelter.

”Vi er begejstrede for det potentiale, som denne nye ingrediens har for forbedring af is. Både på vegne af forbrugere og producenter,” siger professor Cait MacPhee, hvis speciale er eksperimentel biomolekylær fysik, til Daily Telegraph.

Eksperter vurderer, at der ikke er nogen præcis angivelse for, hvor lang tid en af de nye iskugler vil være om at smelte, fordi både typen af is og vejrets kommer til at have betydning. Men under alle omstændigheder skulle der gerne være rig mulighed for både at sludre og spise is på samme tid. Uden at få klistrede fingre.

Isproducent lander soloaftale med Roskilde Festival

Medie: Dansk ismejeri er sat til salg

Brrrrr - ismejerierne fryser efter grå forsommer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier