FødevareWatch

Analyse: Slagteri-gigant vil tabe markedsandele efter fusion

Samtidig med, at Danish Crowns planlagte overtagelse af Tican netop nu granskes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kommer forsker Henning O. Hansen med sit bud på resultatet af en sådan sammensmeltning.

Foto: PR

En fusion mellem landets to største svineslagterier, andelsslagterierne Danish Crown og Tican, der netop nu granskes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, vil i sagens natur mindske konkurrencen på hjemmefronten. Men det bliver ikke værre end for 15 år siden, fordi de private slagterier på 3. og 4. pladsen slår fra sig, virksomheder taber typisk markedsandele efter en fusion, og importen af svinekød har i en årrække været stigende.

Det er budskabet fra en af landets førende forskere inde for fødevareindustrien, seniorrådgiver Henning O. Hansen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet. Han kommer således med en dugfrisk analyse af den danske svinesektor indirekte Danish Crown til hjælp - hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vælger at lade sig inspirere af seniorrådgiveren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier