FødevareWatch

Analyse: Slagteri-gigant vil tabe markedsandele efter fusion

Samtidig med, at Danish Crowns planlagte overtagelse af Tican netop nu granskes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kommer forsker Henning O. Hansen med sit bud på resultatet af en sådan sammensmeltning.

Foto: PR

En fusion mellem landets to største svineslagterier, andelsslagterierne Danish Crown og Tican, der netop nu granskes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, vil i sagens natur mindske konkurrencen på hjemmefronten. Men det bliver ikke værre end for 15 år siden, fordi de private slagterier på 3. og 4. pladsen slår fra sig, virksomheder taber typisk markedsandele efter en fusion, og importen af svinekød har i en årrække været stigende.

Det er budskabet fra en af landets førende forskere inde for fødevareindustrien, seniorrådgiver Henning O. Hansen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet. Han kommer således med en dugfrisk analyse af den danske svinesektor indirekte Danish Crown til hjælp - hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vælger at lade sig inspirere af seniorrådgiveren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier