FødevareWatch

MRSA-udbrud under kontrol i Odense

Hverken patienter eller personaler på ortopædkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital er smittet af MRSA efter udbrud i sidste uge.

Foto: Peter Klint/Polfoto/Arkiv

Odense Universitetshospital er sluppet med skrækken efter sidste uges MRSA-udbrud, hvor to patienter fik konstateret smitte af den resistente bakterie. Hospitalet, der efterfølgende podede og undersøgte alle patienter og personaler for bakterien, kan i dag meddele, at ingen er smittet.  

Det skriver DR Fyn.

”Vi kan glæde os over, at vi ikke har fundet yderligere spredning,” siger overlæge i infektionsmedicin på Odense Universitetshospital, Hans Jørgen Kolmos, til DR Fyn.

Infektionsmedicinsk afdeling har nu iværksat en undersøgelse, som skal kortlægge, hvordan bakterien er opstået på hospitalet. Derudover tilbydes alle, som har været indlagt på ortopædkirurgisk afdeling, en screening for bakterien.

Den fundne MRSA er af typen CC 398, også kendt som svine-MRSA, og kan yderligere findes hos nogle husdyr. Bakterien er særligt farlig for personer, som har et svækket immunforsvar eksempelvis efter en operation.

To MRSA-tilfælde på Odense Universitetshospital

Flere svineproducenter får gult kort af Fødevarestyrelsen

Flere gravide får konstateret svine-MRSA

L&F-direktør: Vi er vant til at blive kigget i kortene 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier