FødevareWatch

Grøn energi på vej til Arlas mejerier

Mejerikoncernen vil opføre et biogasanlæg, der skal forsyne fabrikkerne i Videbæk med grøn energi gennem et samarbejde med NGF Nature Energy. Flere anlæg kan være på vej.

Arla har et mål om, at 50 pct. af energiforbruget skal komme fra vedvarende kilder i 2020. | Foto: Arla/ PR

Arla satser nu på grøn energi gennem et nyt samarbejde med naturgasproducenten NGF Nature Energy.

Finans skriver, at koncernen vil opføre biogasanlæg ved en række af sine mejerier, som dermed skal forsynes med grøn energi.

Det første anlæg bliver opført i Videbæk, hvor Arla har flere store produktionsanlæg, og det får en kapacitet på 11 mio. kubikmeter gas om året, hvilket svarer til energiforbruget i 7.000 parcelhuse.

Det nye anlæg ventes at være klart til at forsyne koncernens fabrikker i området i løbet af halvandet år. Arla og NGF Nature Energy har desuden underskrevet en hensigtserklæring om at undersøge muligheder for at etablere flere anlæg i fremtiden.

Anlæggene skal sikre, at Arla når sine miljømål frem mod 2020, hvor at udledningen af CO2 skal være reduceret med 25 pct., mens 50 pct. af energiforbruget skal komme fra vedvarende kilder.

Arlas topchef: Situationen i markederne er ekstrem

Mælkeproducenter: Højere priser redder os ikke alene

Hækkerup og Arla jubler over Rema-udmelding

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier