FødevareWatch

"Hele efteråret var jeg rundbarberet oven i hovedet"

Stifteren af det, på Nørrebro i København, kendte og nu lukkede Nordisk Brødhus fortæller om baggrunden for firmaets kollaps.

Foto: Nordisk Brødhus/Facebook

Lennart René Ribers, der stiftede Københavner-bageri Nordisk Brødhus , erkender, at økonomien løb løbsk for ham, ligesom han blev ramt af en depression.

Det skriver avisen.dk om det lille firma, der har været lukket siden maj trods stor, positiv omtale i københavnske medier. Tre tidligere bagere har gennem deres fagforening, Fødevareforbundet NNF, lagt sag an mod ham for manglende løn i en lang periode, og NNF ønsker ham erklæret konkurs. Et ønske, som han er enig i må være udgangen.

Bageriet blev i sin tid udvidet med restaurant og økologisk supermarked, og en række mennesker skød hver 10.000 kroner i projektet, da de øjnede begyndelsen på en ny slags lokal andelsbevægelse.

Men der var for meget fart på, erkender han:

"Vi ville åbne det supermarked, Spigo. Det var der, at det hele begyndte at kuldsejle. Der gik tingene hurtigt. Hele efteråret var jeg rundbarberet oven i hovedet," fortæller han.

Luksusbageri bliver slæbt i retten

MadMarked-stiftere starter ny øko-kæde – vil åbne 50 butikker

Bortvist direktør overførte 310.000 til private konti

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier