EU vil beskytte små producenter

EU-Kommissionen opfordrer sine medlemslande til at forbedre beskyttelsen af små fødevareproducenter og detailhandlere i deres samhandel med store multinationale producenter og supermarkeder.
Foto: Markus Schreiber
Foto: Markus Schreiber

Aktørerne i fødevarebranchen har meget forskellig forhandlingsstyrke. På den ene side står små producenter og ditto dagligvarehandler og på den anden side enorme milliardforetagende i form af både producenter og detailhandlere.

EU-Kommissionen opfordrer derfor medlemslandene til at se nærmere på, hvordan de kan beskytte de små mod illoyal handelspraksis fra de store.

Det skriver Dansk Handelsblad.

”Der er behov for lige konkurrencevilkår mellem små og mellemstore leverandører af fødevarer og detailhandlere på den ene side og store multinationale producenter og supermarkeder på den anden side. Illoyal handelspraksis skader denne balance. Industrien har allerede gjort en vigtig og værdifuld indsats for at imødegå illoyal adfærd og bør fortsat gøre det, siger Michel Barnier, EU-kommissær for det indre marked og tjenesteydelser i en pressemeddelelse.

Europa-Kommissionen ønsker ikke at lovgive på området.

EU forlænger støtte til landmænd

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også