FødevareWatch

Balanceproblemer på danske tallerkener

Ny stor undersøgelse kortlægger de danske aftensmadsvaner. Vi er vilde med kød, men glemmer fiskene, og så ser vi stort på kostrådene.

Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

De danske fødevarevirksomheder har fået et nyt redskab i kampen om danskernes aftensmåltider. En ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet kortlægger nemlig de danske madvaner med en Top20 over vores favoritråvarer. Tendensen er klar: Uanset alder er vi danskere vilde med kød. Lidt for vilde.

Kødretter indtager således de fire første pladser på ganske suveræn vis for de 25-34-årige, mens de 35-44-årige også har svin, okse, kylling og hakket kød blandt de fire topscorere. Én betydelig forskel på de to grupper er der dog.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier