FødevareWatch

Arla opruster med nyt asiatisk hovedkontor

Torsdag indviede Arla et nyt asiatisk hovedkontor i malaysiske Kuala Lumpur. Den fysiske tilstedeværelse skal hjælpe adgangen til en række vækstlande i regionen.

Mens Kina stadig er det vigtigste asiatiske marked for mejerikoncernen Arla, er der stigende vækstrater at spore i andre asiatiske lande som Bangladesh, Indonesien, Filipperne og Myanmar. Derfor indviede Arla torsdag et nyt asiatisk hovedsæde i Kuala Lumpur med deltagelse af Kronprins Frederik.

Det skriver Børsen.

”Med 2,3 mia. indbyggere kan Asien komme til at spille en vigtig rolle for Arlas fremtidige vækst. Desuden har Asien generelt et underskud af råmælk, og dermed har Arla rigtig gode eksportmuligheder af alle typer mejeriprodukter. Ikke mindst når det drejer sig om at sikre fødevarer med sund ernæring for hele familien,” siger Jesper Colding som står i spidsen for den nye enhed til avisen.

Colding har de seneste tre år siddet i direktionen i det kinesiske mejeriselskab Mengniu, som også er Arlas samarbejdspartner. Det er erfaringer fra det samarbejde som Arla nu håber på at drage nytte  af på de nye vækstmarkeder.

Arlas ambition med den nye asiatiske satsning er at øge det globale salg til et sted mellem 3 og 5 mia kr.

FødevareWatch beskrev i januar i år Arlas planer om at åbne kontoret i Kuala Lumpur. Planer der nu er blevet realiserede.

"I tæt samarbejde med vores partner Mengniu har vi udviklet vores marked i Kina. Vi har fået vigtig erfaring og indsigt, som vil kunne være løftestænger til videre acceleration af vores ekspansion i Asien. Vi har styrket vores tilstedeværelse i flere sydøstasiatiske lande, og det er tid til at flytte den øverste ledelse og vigtigste ledelsesfunktioner til regionen," sagde koncerndirektør Finn Hansen, chef for Arla Foods' Consumer International i den sammenhæng.

Medie: Arla tilbudt aktiemajoriteten i lettisk mejeri

Kinesiske nedskrivninger koster for Danone

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier