FødevareWatch

Analytiker: Chr. Hansen er aggressivt prissat

Ingredienskoncernen Chr. Hansen er meget overvurderet og "helt ude af trit med virkeligheden" lyder det fra flere analytikere i Børsen.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Ingredienskoncernen Chr. Hansen er meget overvurderet og "helt ude af trit med virkeligheden". Og med en P/E-ratio på omkring 40 er der langt bedre alternativer, lyder det fra flere analytikere.

Det skriver Børsen.

Der er bred enighed blandt analytikerne om, at Chr. Hansen er et sundt selskab, der længe har leveret flotte regnskaber. Men siden oktober er aktiekursen steget fra 205 kr. til 373 kr., og det kan overhovedet ikke forsvares, lyder det fra Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, der fremhæver selskabets schweiziske konkurrent Symrise, som et sundt alternativ.

"Lige nu betaler man alt for meget for Chr. Hansen. Det (Symrise, red) er et langt bedre alternativ til Chr. Hansen, hvor man betaler cirka 70. pct for meget," siger Friis Jørgensen til Børsen.

Før markedsåbning mandag koster aktien 373 kr., men ifølge Friis Jørgensen bør prisen ikke overstige 280-300 kr.

Hos Aktieinfo er direktør John Stilhøj helt enig og udtaler til Børsen, at Chr. Hansen-aktien er "helt ude af trit med virkeligheden".

Både Sydbank, Jyske Bank og Danske Bank har hensat Chr. Hansen på listen over salgsanbefalinger. En liste, hvor også navne som TDC, DSV, D/S Norden, Rockwool, FLSmidth, Genmab og Topdanmark fremgår.

Chr. Hansen klar med ny økonomidirektør

Chr. Hansens farvesalg i Kina blegner

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier