FødevareWatch

Engangsindtægter bringer Nestlé i plus

En række enkeltstående indtægter fra datterselskaber og frasalg bringer Nestlé Danmark i plus i det netop offentliggjorte regnskab. Ledelsen er ikke tilfreds.

Foto: PR

Nestlé Danmark kommer ganske rigtigt ud af 2014 med en væsentligt forbedret bundlinje. Faktisk er årets resultat gået fra et underskud i 2013 på 95,9 mio. kr. til et plus på 9,2 mio. kr. Men der er ikke jubel at spore hos landechef Søren Rye, for udover effekten af effektiviseringer, skyldes overskuddet primært engangsindtægter.

”Noget af forklaringen ligger i frasalget af Hjem-Is. Derudover vokser vi også på nogle af vores andre forretningsområder. Og så har vi fået en udbyttebetaling fra et af vores datterselskaber, Oscar, som i en meget stor grad har været medvirkende til at flytte vores bundlinjeresultat fra rødt til sort. Men som vi også skriver – vi er ikke tilfredse med det her resultat, blandt andet fordi, at det skyldes to så store enkeltstående ting. Vi ville jo gerne kunne levere positive tal på vores primære drift,” siger han til FødevareWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier