FødevareWatch

Vestjyske producenter sælger nationalt under fælles brand

Under det fælles brand Niels & Sinne er 30 vestjyske producenter klar til at indtage den nationale detailscene og hylderne i SuperBrugsen- og Kvickly-forretninger over hele landet.

Foto: Mathias Christensen/Polfoto/Arkiv

Trenden omkring de lokale fødevarer ser ikke ud til at være blegnet i sommersolen.

I Vestjylland er 30 leverandører ifølge DR Midt- og Vestjylland gået sammen under fællesmærket Niels & Sinne, som i fremtiden bliver at finde i mange af Coops supermarkeder landet over. Ved at gå sammen kan de mange producenter sammen så klar med omkring 50 produkter, der strækker sig fra marmelade over te til snaps og pølser.

Ifølge Coop har danskerne i stor stil taget ideen om de lokalt producerede fødevarer til sig, og salget går rigtig godt.

"Vi sælger allerede lokale varer for et treciftret millionbeløb. Men vi forventer at nå op på omkring en milliard inden for få år," siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, til DR Midt- og Vestjylland.

Navnet på det fælles brand, Niels & Sinne, er opstået med udgangspunkt i, at de to navne var de mest typiske i fiskerfamilier på vestkysten i Jylland for omkring 300 år siden.

Middelalderen skal sælge produkter fra 40 fynske producenter

Torvehallerne vil opruste på detail

Madklub skaber arbejdspladser

Ny handelsplatform til fødevarebranchen går i luften

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier