FødevareWatch

Danske T-bones på vej tilbage i disken

På grund af reglerne omkring kogalskab har danske slagterier i flere år sendt den kendte oksekødsudskæring til destruktion. Men det er nu snart fortid.

Foto: Colourbox

Til efteråret lempes de regler, som igennem en årrække har været med til at sikre, at BSE eller kogalskab ikke blev overført til mennesker, skriver Landbrugsavisen.dk

Det betyder, at slagterierne igen kan sende mere af det kød, som sidder på kødkvæget afsted i retning af forbrugerne, og dermed kommer der igen danske t-bone-steaks i kølemontrene.

"Vi har ikke opgørelser over, hvad det har kostet i kroner og øre, men det er mange, mange millioner bare for dansk landbrug. I dag betaler vi for afhentning og destruktion. På sigt skulle det så nu gerne betyde, at vi får afsætning og indtjening af nogle af disse produkter i stedet," siger formand for Kødbranchens Fællesråd, Anne Nielsen, til avisen.

I alt 20 lande er omfattet af de nye EU-regler, der betyder, at hele tarmsættet fra kødkvæg må anvendes til fødevarer, ligesom også rygsøjlen må bruges. Dog skal rygmarv og dele af hovedet på dyr, der er mere end et år gamle, stadig sendes til destruktion.

Restauranterne rydder bordet - her er der skab flest job under krisen

Velhængt bøfkæde lurer på nye muligheder

Sønderjysk restaurantsucces trodser enhver logik

Jyske Bone's satser på København

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier