FødevareWatch

Økologer: Omlægning giver flere danske råvarer

Ifølge notat fra Økologisk Landsforening stiger andelen af dansk økologi på tallerknerne, når offentllige køkkener omlægger til økologi. Det strider mod ideen om, at den grønne omlægning skulle øge importen.

Foto: Marius Nyheim/Ritzau Finans

Erfaringer fra grossister som Dansk Cater, Catering Engros og Hørkram viser ifølge Økologisk Landsforening, at der kommer mere mad fra danske marker på tallerknerne, når offentlige køkkener lægger om til økologi. Dermed strider mod de udtalelser som nationale og kommunale politikere har fremsagt omkring, at omlægning til økologi i offentlige køkkener skulle føre til øget import.

Af et nyt notat fra Økologisk Landsforening, som tager udgangspunkt i erfaringerne fra tre store grossister, Dansk Cater, Catering Engros og Hørkram, hedder det, at køkkener importerer færre råvarer fra udlandet og bruger flere varer fra danske marker, når de går i gang med økologisk omlægning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier