FødevareWatch

Listeria-sag sender Jørn A. mod afgrunden

Jørn A. Rullepølser, der er en del af Jørn S. Andersen A/S, blev sidst år blev ramt af en katastrofal listeria-sag, som har trukket tæppet væk under selskabet.

Foto: Jens Dresling

Sidste års listeria-sag kom, efter opklaringsarbejdet var gjort, næsten ene og alene til at handle om slagteri- og engrosvirksomheden Jørn A. Rullepølser, der er binavn til virksomheden Jørn S. Andersen A/S fra Roskilde.

Den store listeria-sag, der i alt endte med at koste 17 mennesker livet, har haft store økonomiske konsekvenser for den lille rullepølseproducent, når man kigger ind i regnskaberne.

Det skriver Landbrugsavisen.dk.

Jørn S. Andersen A/S kom ud af 2014 med et minus på 4,1 mio. kr. mod et plus på knap 1,8 mio. kr. i 2013.

Bruttofortjenesten havde også kurs mod afgrunden og faldt fra knap 10,3 mio. kr. i 2013 til 2,3 mio. kr. i 2014.

Det utilfredsstillende resultat har ført til, at: "selskabets fortsatte drift er afhængig af fremtidig positiv indtjening, samt at banker og andre eksterne kreditgivere stiller den fornødne kapital til rådighed. Ledelsen forventer dette vil ske og vurderer at det er en mulighed," som det hedder i regnskabsmeddelelsen.

Egenkapitalen i Jørn S. Andersen A/S blev barberet ned fra 2,6 mio. kr. ved udgangen af 2013 til en minus 1,4 mio. kr. ved udgangen af 2014.

Landbrugsavisen.dk har indhentet en kommentar fra adm. direktør Palle Schøler Andersen.

"Jeg ønsker ikke at udtale mig. Jeg har fået så mange tæsk, og derfor holder jeg kortene tæt til kroppen nu," siger han til hjemmesiden.

Palle Schøler Andersen er i dag at finde i virksomheden Schølers Pølser, der er ejet af Inge Andersen Holding A/S, som igen er ejet af Jørn S. Andersen Holding Aps.

Jørn A. Rullepølser kræver erstatning

Delika nærmer sig den halve milliard

Små fødevarevirksomheder er dårligt forsikrede

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier