FødevareWatch

Høje omkostninger sender fødevarevirksomheder ud af landet

Prisen for at producere i Danmark er for høj, sådan lyder det fra samtlige fødevare- og agrovirksomheder, der har flyttet produktion til udlandet i løbet af de seneste år, eller som overvejer at gøre det.

Foto: HKScan/PR

Forklaringerne er enslydende, når fødevare- og agrovirksomheder skal forklare, hvorfor de enten har flyttet produktion til udlandet eller overvejer at gøre det. Først og fremmest flytter de ud af Danmark for at få lavere produktionsomkostninger og for at få lavere lønomkostninger. Det fremgår af en analyse fra interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer blandt 87 fødevarevirksomheder og 95 agroindustrielle virksomhederne.

I undersøgelsen svarer 25 pct. af virksomheder, at de har udflyttet produktion i løbet af de seneste år, og 25 pct. svarer, at de overvejer det.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier