Bornholm skar ned på kød og nåede øko-mål

Bornholms Regionskommune har nået sit mål om 60 pct. økologi i de offentlige køkkener på øen.
DR Bornholm skriver, at det er lykkes kommunen at nå den økologiske målsætning blot to år efter, at den igangsatte projektet ØkoLøft Bornholm. Dengang var kun seks til syv pct. af råvarerne økologiske.
Nicolai Løngren, kok og leder af det kommunale køkken Devika, har været koordinator på projektet, og han fortæller, at det især er basisvarer, grøntsager og mælk, som nu er økologiske.
"Det handler i bund og grund om at skrue ned for kødmængderne. Man behøver slet ikke spise så meget kød, som vi tit gør. Og ved at skære ned på kødet, kan man få råd til de økologiske råvarer," siger han til DR.
Projektet ØkoLøft Bornholm omfatter seks daginstitutioner, otte plejecentre, fire skoler, otte kantiner, 12 sociale institutioner samt det kommunale køkken Devika.
Den foregående SR-regering havde samtidig et mål om, at 60 pct. af råvarerne i de offentlige køkkener skal være økologiske inden 2020 – en målsætning som kommunerne frivilligt har kunnet tilslutte sig.
Dansk Cater vinder aarhusiansk millionudbud
Relaterede artikler:
Dansk Cater vinder aarhusiansk millionudbud
For abonnenter
Kommune lukker økologer ind i varmen
For abonnenter
Catering-giganters dominans kan svække konkurrencen
For abonnenter