FødevareWatch

Bornholm skar ned på kød og nåede øko-mål

60 procent af råvarerne i de offentlige køkkener på Bornholm er nu økologiske. Målet er blandt andet nået ved at skæret ned på mængden på kød.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Bornholms Regionskommune har nået sit mål om 60 pct. økologi i de offentlige køkkener på øen.

DR Bornholm skriver, at det er lykkes kommunen at nå den økologiske målsætning blot to år efter, at den igangsatte projektet ØkoLøft Bornholm. Dengang var kun seks til syv pct. af råvarerne økologiske.

Nicolai Løngren, kok og leder af det kommunale køkken Devika, har været koordinator på projektet, og han fortæller, at det især er basisvarer, grøntsager og mælk, som nu er økologiske.

"Det handler i bund og grund om at skrue ned for kødmængderne. Man behøver slet ikke spise så meget kød, som vi tit gør. Og ved at skære ned på kødet, kan man få råd til de økologiske råvarer," siger han til DR.

Projektet ØkoLøft Bornholm omfatter seks daginstitutioner, otte plejecentre, fire skoler, otte kantiner, 12 sociale institutioner samt det kommunale køkken Devika.

Den foregående SR-regering havde samtidig et mål om, at 60 pct. af råvarerne i de offentlige køkkener skal være økologiske inden 2020 – en målsætning som kommunerne frivilligt har kunnet tilslutte sig.

Dansk Cater vinder aarhusiansk millionudbud

Kommune lukker økologer ind i varmen

Catering-giganters dominans kan svække konkurrencen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier