FødevareWatch

Færøsk fiskesucces styrer mod nyt stærkt kvartal

Den færøske fiskekoncern Bakkafrost, som går fra succes til succes og næsten har seksdoblet sin markedsværdi på bare fem år, ser ud til at kunne præsentere endnu et stærkt kvartal.

Foto: Bakkafrost/ PR

Den succesfulde færøske fiskekoncern Bakkafrost kan snart sætte en stor, tyk streg under endnu et vellykket kvartal. Det skriver selskabet ifølge Undercurrent News i en markedsopdatering.

Bakkafrost har fremvist en imponerende fremgang over de seneste år, og siden selskabet gik på børsen i Oslo i 2010, har man næsten seksdoblet sin markedsværdi fra 1,5 mia. kr. til 8,7 mia. kr.

Den færøske lakseproducent havde i 2014 sit bedste år nogensinde. Virksomheden, der drives af milliardæren Regin Jacobsen, afleverede et årsregnskab, hvor omsætningen lød på 2,7 mia. kr. mod 2,5 mia. kr. i 2013, mens bundlinjen steg fra 589 mio. kr. til 647 mio. kr. efter skat.

I første kvartal af i år fortsatte fremgangen, da man formåede at øge sin samlede fangstvolumen til 9.726 ton mod 9.269 ton i samme kvartal af 2014. Det var en forøgelse på 5 pct.

Nu skriver koncern så ifølge Undercurrent News, at man i årets andet kvartal er landet på en samlet fangst på 14.200 ton, hvilket er 1.500 ton eller 12 pct. højere end andet kvartal sidste år.

Bakkafrost offentliggør først de samlede kvartalsresultater 25. august.

Bakkafrost-værdi næsten fordoblet på et år

Laksemilliardær leverer rekordresultat

Færøske lakseproducenter tjener på importstop

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier