FødevareWatch

Prisforskel på discountvarer øges

Antallet af identiske priser på discountvarer er faldet i fem discountkæder.

Foto: Ole Lind/POLFOTO/arkiv

Sidste år lavede Politiken et pristjek blandt fem discountkæder, hvor prisen på 15 ud af 37 varer var identiske. Det fik flere eksperter til at sige, at konkurrence var for sløv. I år har Politiken atter lavet et pristjek, hvor kun 12 ud af pristjekkets 37 varer var ens.

Smør og sukker er nogle af de varer, der i år ikke koster det samme uanset supermarked. Smør er billigere i Aldi og Rema 1000. Pristjekkets store prisudsving har rejer, som er steget med 10 kroner i alle butikker, samt økologisk minimælk og almindelig letmælk, som er faldet med 1 krone i alle discountkæderne. Derimod ligger rugbrød stabilt, og koster for tredje år i træk 5,50 kroner.


Netto har markeret sig som pristjekkets vinder, ved at have sat priserne ned med 4,3 procent, og altså gennemført en af de største prisnedsættelser i pristjekkets historie. Netto har dermed taget springet fra en sidsteplads op til en førsteplads. I en dyrere ende, har Aldi sat priserne op med 2,65 procent.

Sidste år spændte priserne fra vinderen, Fakta, til taberen, Netto, 16,59 kroner. I år er prisspændet på 16,84 kroner mellem vinderen, Netto, til den dyreste, Aldi.  
 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier