Nestlé til kamp mod madspild

Nestlé og 400 andre medlemmer af Consumer Goods Forum forpligter sig til halvering af madspild.
Foto: Laurent Gillieron/AP/Polfoto
Foto: Laurent Gillieron/AP/Polfoto
AF TINA KRARUP

Nestlé og en række andre medlemmer af detail- og produktionsnetværket Consumer Goods Forum (CGF) har netop offentliggjort en fælles resolution, hvor parterne forpligter sig til at halvere fødevarespildet i den samlede produktion inden 2025.

Beslutningen kommer i forbindelse med netværkets globale topmøde i New York og sker for at støtte FNs mål på området.

I forbindelse med resolutionen sagde Paul Bulcke, adm. direktør i Nestlé og vice-bestyrelsesformand i Consumer Goods Forum:

"Med resolutionen omkring fødevarespild demonstrerer bestyrelsen i CGF vores vilje til at handle på et område, hvor en samlet indsats fra industrien kan gøre en forskel."

Ud over at forpligte sig til en halvering af fødevarespild i produktionen vil medlemmerne af netværket også bidrage til FNs bæredygtige udviklingsmål for 2030 (2030 Sustainable Development Goals) i det omfang, de relaterer sig til fødevarespild.

I følge CGF ender 30 procent af de fødevarer, der årligt producers, som spild. Det svarer til 1,3 milliarder tons, mens spildet genererer 3,3 mia. tons drivhusgas per år. Omsættes aftrykket af fødevarespildet til vand, svarer det til et vandspild på tre gange Genevesøens volumen, mens de spildte fødevarer repræsenterer en værdi på 750 mia. dollars.

Nordens første sociale supermarked på vej

Ny app guider dig til billig mad - for at undgå madspild

NGO: Fransk forbud mod madspild ikke vidt nok

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også