FødevareWatch

Nestlé til kamp mod madspild

Nestlé og 400 andre medlemmer af Consumer Goods Forum forpligter sig til halvering af madspild.

Foto: Laurent Gillieron/AP/Polfoto

Nestlé og en række andre medlemmer af detail- og produktionsnetværket Consumer Goods Forum (CGF) har netop offentliggjort en fælles resolution, hvor parterne forpligter sig til at halvere fødevarespildet i den samlede produktion inden 2025.

Beslutningen kommer i forbindelse med netværkets globale topmøde i New York og sker for at støtte FNs mål på området.

I forbindelse med resolutionen sagde Paul Bulcke, adm. direktør i Nestlé og vice-bestyrelsesformand i Consumer Goods Forum:

"Med resolutionen omkring fødevarespild demonstrerer bestyrelsen i CGF vores vilje til at handle på et område, hvor en samlet indsats fra industrien kan gøre en forskel."

Ud over at forpligte sig til en halvering af fødevarespild i produktionen vil medlemmerne af netværket også bidrage til FNs bæredygtige udviklingsmål for 2030 (2030 Sustainable Development Goals) i det omfang, de relaterer sig til fødevarespild.

I følge CGF ender 30 procent af de fødevarer, der årligt producers, som spild. Det svarer til 1,3 milliarder tons, mens spildet genererer 3,3 mia. tons drivhusgas per år. Omsættes aftrykket af fødevarespildet til vand, svarer det til et vandspild på tre gange Genevesøens volumen, mens de spildte fødevarer repræsenterer en værdi på 750 mia. dollars.

Nordens første sociale supermarked på vej

Ny app guider dig til billig mad - for at undgå madspild

NGO: Fransk forbud mod madspild ikke vidt nok

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier